15 okt 2012
oktober 15, 2012

Het Ultimate Wealth Congress

Vrijdag 12 oktober tot zondag 14 oktober verbleef ik in het President Carlton Hotel in Utrecht voor het Ultimate Wealth Congress op uitnodiging van Henk Sarriman. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nogal sceptisch heen ging omdat ik de trailer er lachwekkend uit vond zien en het programma op papier wat zweverig overkwam. Lachen was het evenement zeker, maar gelukkig bracht het evenement ook voldoende inhoud.

Op de eerste dag van het congres ging het over het stellen van doelen en de rol die energie hierbij speelt. Pa Joof wist de zaal al vanaf het begin te boeien met zijn sterke en actieve wijze van spreken waarbij het publiek continue betrokken werd bij het verhaal. Eigenwijs dat ik was ging ik direct op de eerste rij zitten waardoor ik me in het begin soms wat ongemakkelijk voelde. Oefeningen waarbij je met je ogen dicht je frustraties moet uitschreeuwen of waarbij je tegen een vreemde je doelen moet verklaren waren voor mij erg lastig. Gelukkig raak je hier door de aparte maar gezellige sfeer snel aan gewend.

In de middag was het de beurt aan Yvonne Gurney die een prestatie hield over Public Speaking. Ze is zelf behoorlijk introvert maar door altijd energiek te zijn en doordat ze let op haar houding komt ze zo absoluut niet over. Ze heeft al voor allerlei grote bedrijven gewerkt en begeleidt mensen bij het spreken voor grote groepen. In de presentatie werden verschillende onderdelen belicht en direct ook uitgeprobeerd om mensen te confronteren met wat ze regelmatig in het dagelijkse leven doen.

Op de tweede dag stonden strategieën centraal. Experts als Isaac Tekeste, Peter Sage en Alex van Ginneken vertelden over hun business en de verschillende aspecten die hierbij komen kijken. Deze dag was voor mij het makkelijkst doordat ik zelf al bezig ben met ondernemen, trading en internetmarketing. De informatie is van goede kwaliteit wanneer je van plan bent om een onderneming te starten, maar je nog geen idee hebt waarin, hoe en waarom.

Op de laatste dag stonden emoties centraal waarbij je uiteindelijk een plankje met iets wat je kwijt wilde erop (bijvoorbeeld gebrek aan focus)  doormidden moest slaan. Er werden verschillende groepsopdrachten uitgevoerd om te bespreken wat men zoal geleerd had.

Al met al is het Ultimate Wealth Congress een leuke manier om in aanraking te komen met mensen die ondernemen of dit van plan zijn. Netwerken is uitgebreid mogelijk en door de aparte setting leer je mensen op een andere manier kennen dan in het dagelijkse leven. Wel moet je open zijn en vrij sterk in je schoenen staan, want de ervaring op dit seminar is totaal anders en een stuk heftiger dan bij veel andere partijen.

Instructies om in te schrijven:

  • Stap 1: ga naar www.ultimatewealthcongress.nl (klik op de registreren tabblad)
  • Stap 2: Selecteer de gold ticket
  • Stap 3: Voer de code in en klik op Next step
  • Stap 4: gegevens invullen en ticket downloaden 😉

Gebruik de code UWC4MOSTERT13 voor een gratis ticket!